Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το νέο iPhone

Η μέρα που περίμεναν οι Apple fans και όχι μόνο, επιτέλους έφτασε στο τέλος της. Η Apple στην παρουσίαση της καινούριας γενιάς iphone που τόσοι κα τόσοι περίμεναν άφησε καλές αλλά και κακές εντυπώσεις. Ας ξεκινήσουμε όμως με τις κυριότερες αλλαγές του iPhone.

  • Εξωτερική εμφάνιση

Το σχήμα του iPhone 5 παραμένει ίδιο σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά με κάποιες μικροαλλαγές όσον αναφορά το ύψος του κινητού και την πίσω μεριά του κινητού. Συγκεκριμένα όμως είναι 18% πιο λεπτό και 20% πιο ελαφρύ.

  • Οθόνη

Σύμφωνα με την ίδια την Apple η νέα 4″ retina πανοραμική οθόνη έχει 44 % καλύτερη πιστότητα των χρωμάτων σε σχέση με το 4s ενώ έχει βελτιωθεί άριστα και η πιστότητα των αισθητήρων της. Δυστυχώς όμως δεν μπόρεσε η Apple να ξεπεράσει την περσινή της ανάλυση των 1136×640 pixels.

  • 4G [LTE] & ultra fast wi-fi

Όπως όλοι περιμέναμε το νέο iPhone Υποστηρίζει την τεχνολογία 4G Η οποία λέγεται να φτάνει και την τριπλάσια ταχύτητα στο διαδίκτυο από ότι πιάνουν και τα γρηγορότερα wi-fi στην χώρα μας. Αλλά δυστυχώς η τεχνολογία αυτή θα αργήσει να φτάσει στην χώρα μας. Επίσης θα έχει ενσωματωμένο δυπλοκάναλο 5GHz Wi-Fi το οποίο φτάνει και τα 150Mbps.

  • CPU

Το iPhone 5 θα τρέχει με τον καινούριο επεξεργαστή της Apple to A6 ο οποίος είναι 2χ πιο γρήγορος από τον προηγούμενο.

  • Μπαταρία

8 ώρες ομιλίας μέσω 3G , 8 ώρες σερφάρισμα στο διαδίκτυο μέσω 4G , 10 ώρες σερφάρισμα στο διαδίκτυο μέσω wi-fi, 30 ώρες βλέποντας βίντεο και 225 ώρες σε stand by.

  • Κάμερα
      Η κάμερα του iPhone 5 παραμένει στα 8 Megapixels όμως πλέον μπορεί να τραβήξει 40% πιο γρήγορα φωτογραφίες σε σχέση με το iPhone 4S. Σ εότι αφορά τη λήψη βίντεο αυτή φυσικά θα είναι Full HD 1920×1080 pixels με βελτιωμένο σταθεροποιητή εικόνας και αναγνώριση προσώπων.

Εισαγωγή ρεύματος / USB [Lightning]Η εισαγωγή όπως λέγανε και οι φήμες είναι όντως μικρότερη και υποστηρίζει την τεχνολογία “Thunderbolt” της Apple η οποία ισχυρίζεται να είναι πολύ πιο γρήγορη από ενα απλο USB.

Η Apple μπορεί φέτος να έφερε κάποιες αλλαγές στο μηλόφωνο αλλά δυστηχώς δεν κατάφερε να μας εκπλήξει όπως πολλοί περιμέναμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*